Nu exista pe aceasta lume animal mai fidel decat cainele, un adevarat prieten de nadejde in orice situatie, ce iti ofera iubire neconditionata. Datorita acestor trasaturi este cel mai iubit si mai popular animal de companie al oamenilor, intre acestia creandu-se un atasament foarte puternic, motiv pentru care stapanii isi rasfata cateii in cele mai variate metode.

Cea mai des intalnita metoda de rasfatare este reprezentata de vizitele la frizeriile canine.

Frizeria canina contribuie in mod direct la imbunatatirea vietii animalului dvs. , insa are si un rol estetic, unele rase avand tunsori specifice prin care se diferentiaza de restul, ajungand sa atraga privirile tuturor.  Rase precum Shih Tzu, Caniche, Westie, Yorkshire, Terrier, Schnauzer sau Poodle au tunsori specifice sau sunt tunsi dupa preferintele proprietarilor.In mod evident un catel aranjat ca iesi in evidenta fara sa mai spunem se tunsorile extravangante pe care stapanii le doresc pentru companionulor. Suntem sigur ca ati vazut cel putin o data un catel care v-a atras atentia prin unicitatea aspectului sau.

Vizitele la o frizerie canina nu reprezinta doar o necesita sau un mod de rasfat deoarece o tunsoare va poate trata catelul de anumite boli de piele, tunsul fiind terapeutic si ajutand la vindecarea acestei afectiuni. In acelast caz pe primul plan trece sanatatea catelului si nu estetica.

Pe langa rolul sau benefic tunsul cateilor contribuie la igiena cateilor cu blana mai lunga care au anumite dificultati in perioadele cu temperaturi ridicate (Golden Retriever Ciobanesc Mioritic sau Ciobanesc Caucazian rase pentru care tunsul este o solutie pe timpul verii).

Evitati tunsul foarte scurt pentru ca parul are rolul de a proteja cateii de razele UV.

La rase precum Bichon, Shih Tzu, Caniche, Westie, dar si altele,  tunsul este o necesitate. Frecventa cu care trebuie sa efectuati vizite la o frizerie canina este de aproximativ o data la 1-2 luni deoarece, parul lor are tendinta de a se incalci, iar o asfel de situatie se poate remedia doar prin tunderea parului pana aproape de piele. Daca alegeti sa amanati vizitele la o frizerie mai mult de 3 luni, cu siguranta sansele ca acesta sa aiba o tunsoare foarte estetica sunt aproape nule.

Companionul dumneavoastra are nevoie de momente de rasfat si de o igiena adecvata. Noi va recomandam sa efectuati vizite regulate la o frizerie canina pentru a-I oferi cele mai bune tramante si pentru a-l proteja de bolile de piele, dar si de paraziti.

Recent Posts
Comments
  • Ana
    Răspunde

    Foarte util articolul!
    Catelul meu va primi de acum si mai multa atentie.

Leave a Comment